Uitnodiging Opening fototentoonstelling Vieren! op 15 juli

De Mix Nederland | Koen Lenarts (1926-2009) & Roger Cremers (1972)

In het kader van De Mix Nederland, waarbij historische fotocollecties inspiratiebron zijn voor hedendaagse fotografen, opent op 15 juli de tentoonstelling Vieren! Deze duotentoonstelling is zowel op NS Station Maastricht als in Centre Céramique te zien. Uitgangspunt voor deze Limburgse editie is het werk van Koen Lenarts, waarop fotograaf Roger Cremers reageert met zijn werk. Schrijver Paul van der Steen schreef een tekst bij de tentoonstelling en de bijbehorende publicatie.

Over De Mix Nederland
Vieren! is onderdeel van De Mix Nederland, een serie tentoonstellingen in de twaalf provincies van Nederland. Op elke plek laat een andere hedendaagse Nederlandse fotograaf zich inspireren door een historische fotocollectie.

Openingsprogramma
Zaterdag 15 juli ben je vanaf 14.15 uur welkom in de hal van NS Station Maastricht. De officiële opening start om 14.30 uur. Na een welkomst pianoconcert van Josephine en Charlotte de Loë en het bekijken van de tentoonstelling maken wij gezamenlijk een wandeling naar Centre Céramique. Frans Bastiaens, wethouder cultuur gemeente Maastricht, opent vervolgens op de 3e etage de tentoonstelling. De wethouder overhandigt de eerste publicatie van de tentoonstelling aan de kleinkinderen van Koen Lenarts. De opening wordt muzikaal omlijst door muziek van Harold K. Na afloop proosten we op het mooie resultaat in het souterrain. Roger Cremers is aanwezig om de publicatie te signeren. De borrel eindigt om 17.00 uur.

We kijken er naar uit je te zien!