Roger Cremers - Marres Tourist Office - 2016

Marres Tourist Office

Deze zomer zijn foto’s van mijn project ‘Auschwitz Tourist behaviour‘ te zien in de expositie Marres Tourist Office (13.8—4.9.2016)

Naast foto die gemaakt zijn in 2008 wordt er ook een panorama tentoongesteld die ik in februari 2004. De foto is speciaal voor deze expositie gescand en gedrukt.

Poland, Auschwitz-Birkenau, 23-02-2004 Toeristen in Birkenau. PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Over de expositie:

Massa’s mensen nemen jaarlijks vakantie om te ontspannen, op avontuur te gaan, te genieten, feesten en het hoofd leeg te maken. Ver voorbij een dagje naar het strand biedt de moderne vrijetijdsindustrie ruimtereizen, dating-trips, mindfulness-cruises en milieuvluchten. De meeste vakantiegangers nemen even pauze van hun stressvolle werk. Een enkeling gooit zijn leven definitief om. De meesten komen terug om met frisse moed het werkende leven op te pakken. Vakantie is daarmee een onlosmakelijk onderdeel geworden van onze werkroutine, gekenmerkt door eenzelfde zucht naar zekerheid, lichamelijk comfort en gebrek aan verrassingen.

Marres Tourist Office brengt nieuwe prikkels voor de vakantiegangers: vriendschap aan eenzame zielen, geestkracht aan de behoeftigen en een reboot tegen de vermoeidheid en verveling. Marres Tourist Office biedt een dynamisch vakantieprogramma voor jong en oud. Van dinsdag tot en met zondag kun je vanuit Marres een wandeling maken (op vertoon van een geldig entreebewijs) aan de hand van een audiogids door Frank Koolen. Voor 10 euro p.p. picknick je heerlijk in de tuin op kleden van Kim van Norren of Mike Moonen. Er kan doorlopend met LEGO® stenen gebouwd worden in het werk van Krijn de Koning. In de weekenden breiden we het programma uit met een lezing van Hans Aarsman, performance met en door de dichter Wiel Kusters, een zintuiglijke ontmoeting met het werk van Doina Kraal, live radio uitzendingen door Ja Ja Ja Nee Nee en een ontspannen dj-set door Mike Moonen

Een tentoonstelling met werk van Hans Aarsman, Maarten Bel, Teresa Cos, Roger Cremers, Anna Frijstein i.s.m. Nicola Godman, Ja Ja Ja Nee Nee Nee radio, Krijn de Koning, Frank Koolen i.s.m. Dier In Bedrijf, Doina Kraal, Wiel Kusters, Mike Moonen, Claudia Sola, Derk Thijs en Anneke Walvoort. Marres Tourist Office is samengesteld door Yvonne Grootenboer.

Informatie over de werken in de tentoonstelling kun je hier downloaden:
Marres Tourist Office – Informatiesheet NL
Marres Tourist Office – Information sheet EN