Nederland, Eindhoven, 08-05-2000 Lou Reed treed op in Eindhoven PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Lou Reed RIP

Op de brommer naar Maastricht in 1989. Op weg om mijn eerste Loud Reed Album te kopen. “New York” was net uit en dit was mijn eerste Reed Album. Vanaf het platte land luisterde ik naar het leven in de grote mensen wereld.
Zoals op de achterkant van de hoes verteld moet het album als een boek of een film in één keer geluisterd worden. Voor mijn werk is dit waarschijnlijk een van de meest invloedrijkste muziekstukken die ik gehoord heb.

In mei 2000 mocht ik voor de Volkskrant in Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven het concert van Lou Reed fotograferen. Eindelijk mocht ik een van mijn grootste helden fotograferen. De twee foto’s hierboven vond ik vanochtend terug mijn mijn digitaal archief.

Zeker niet de beste foto’s van de man. Maar hey, ik heb een foto van Lou Reed.

 

Nederland, Eindhoven, 08-05-2000 Lou Reed treed op in Eindhoven PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS