Oekraine, Donetsk, 27-11-2007 Het standbeeld van Lenin in het centrum van Donetsk. staat in de sneeuw. OP de achtergrond staat een Oekraiense Bank PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Lenin standbeeld omver in Kiev

Demonstraties in Kiev. Ik probeer het zo veel mogelijk te volgen, vooral op twitter en via Facebook via mijn vrienden in de Oekraïne. Ik was er graag bij geweest en had deze demonstratie willen fotograferen.

De standbeelden van de Sovjetleider herinnert aan de historische banden tussen Oekraïne en Rusland en in veel plaatsen staan ze nog.
Vanmiddag is het standbeeld van Lenin Kiev omvergehaald, symbolische daad. Ik ken het beeld, een paar weken geleden ben ik er nog een aantal maal langs gelopen, maar helaas ik heb ik het niet gefotografeerd.
Toen ik daarnet in mijn archief zocht naar Lenin kwam ik wel nog andere beelden die in de Oekraïne en Rusland staan.

(Foto boven Ukraine Donetsk 2008)

Oekraine, Donetsk, 07-09-2006 Lenina Square with a huge monument of Lenin. Old woman with pictures of Stalin, Lenin and a flag of the cccp PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Ukraine Donetsk 2006

Oekraine, Krim, Simferopol, 16-06-2008 Twee jonge gaan bij het Lenin beeld in het midden van de stad zitten om bier te drinken. Simferopol is de hoofdstad van de autonome Krimrepubliek, op het schiereiland de Krim, in Oekraine. PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Ukraine Simferopol, 2008

Ukraine, Sevastopol, 18-09-2013 Monument to Vladimir Lenin in Sevastopol (1957) PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Ukraine Sevastopol 2013

Russia, Vasiljevski, 29-08-2013 Statue of Vladimir Lenin in front of the townhall in the village of Vasiljevski PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Russia Vasiljevski 2013