Nederland, Biddinghuizen, 25-08-1997 Stagediver bij het lowlands festival. PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Lowlands 1997

Dit weekend vindt voor de 25e keer het 'A Campingflight to Lowlands Paradise' plaats in Biddinghuizen. In 1997 tijdens mijn stage bij NRC Handelsblad mocht ik met Lex van Rossen, een van de pioniers van de Nederlandse popfotografie, mee naar Lowlands.
Nederland, Amsterdam, 20-10-2010 Dolf Toussaint, fotograaf PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Rust zacht Dolf

Afgelopen week is 92 jarige leeftijd fotograaf Dolf Toussaint gestorven. Zo nu en dan wandelde Dolf met zijn oude Nikon onze studio binnen.
Oekraine, Donetsk, 28-11-2007 De steenkolenmijn 'Trudovskaya' ten zuiden van Donetsk. Een beeld van een witte mijnwerker in de sneeuw. PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Trudovskaya standbeeld

Op mijn tweede reis naar de Donbass Oekraïne in 2007 wilde ik verder werken aan mijn steenkool project. De contacten die ik een jaar eerder had gelegd bleken verwaterd te zijn en ik moest op zoek naar nieuwe locaties en mogelijkheden om te fotografen.
Nederland, Den Haag, 1997 photographer Gerard Fieret (Den Haag, 1924 – 2009) PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Gerard Fieret wie kent hem niet

In 1997 fotografeerde ik per ongeluk Gerard Fieret voor een Schoolopdracht voor de KABK in Den Haag. Afgelopen week vond ik de foto terug in mijn archief
Barbara Ruda Slaska by Roger Cremers 2001

Heilige Barbara dag

De foto hier boven maakte ik op 4 december 2001 in Ruda Śląska in Polen. In die tijd was ik regelmatig in de Poolse mijnbouw streek Silezië om het mijnwerkersleven vast te leggen. Het is Heilige Barbara dag. De dag dat de mijnwerkers hun patrones de Heilige Barbara vieren. De traditionele mijnwerker harmonie loopt door de winkelstraat. Een contrast tussen de oude en de nieuwe tijden. ilige Barbara.
Ukraine, Yalta, 21-09-2013 Heroes' of the Civil and Great Patrioic Wars Memorial PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Oorlog op de Krim

In juni 2008 kwam ik voor het eerst op de Krim. Ik was een maand op vakantie op dit prachtige Schiereiland in de Oekraïne. Bovenstaande foto van de jongens die net uit het water komen in de haven van Sevastopol maakte ik toen.
Oekraine, Donetsk, 27-11-2007 Het standbeeld van Lenin in het centrum van Donetsk. staat in de sneeuw. OP de achtergrond staat een Oekraiense Bank PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Lenin standbeeld omver in Kiev

Demonstraties in Kiev. Ik probeer het zo veel mogelijk te volgen, vooral op twitter en via Facebook via mijn vrienden in de Oekraïne.
Dealey Plaza Dallas Texas by Roger Cremers 2000

Dallas – Dealey Plaza – John F Kennedy

Vrijdag is het 50 jaar geleden dat John F Kennedy werd vermoord. En ja ook ik ben ook op Dealey Plaza geweest, dus lever ik een bijdrage.

Le Pen en het Front National

In het voorjaar van 1999 zag ik op televise een actualiteiten programma waarin de opkomst van Jean-Marie Le Pen en zijn Front National in Frankrijk belicht werd. Uit boosheid om hun denkbeelden ging ik in mei van dat jaar naar Zuid Frankrijk om de opkomst van de partij aldaar te fotograferen.

Mijn Douwe Bob geciteerd

Vorig jaar augustus mocht ik voor NRC Next een portret maken van Douwe Bob. Hij werd de eerste winnaar van het televisie programma "De beste singer-songwriter van Nederland". De foto die ik maakte was voor de zogenoemde 'Zieners' serie die elke dinsdag in Next verschijnen. Portretten van jonge talenten die andere mensen inspireren.