Dealey Plaza Dallas Texas by Roger Cremers 2000

Dallas – Dealey Plaza – John F Kennedy

Vrijdag is het 50 jaar geleden dat John F Kennedy werd vermoord.
Er zijn over de jaren al meer dan 40.000 boeken over de aanslag geschreven. Afgelopen weken zag ik in diverse media weer een groot aantal nieuwe en vooral multimedia productie’s voorbij komen. En ja ook ik ben ook op Dealey Plaza geweest, dus lever ik een bijdrage.

 

Dealey Plaza Dallas Texas by Roger Cremers 2000
Dealey Plaza Dallas Texas by Roger Cremers 2000

In september 2000, een aantal weken voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, reisde ik in een groene Ford 6-cilinder een maand door Texas om te kijken hoe het thuisland van kandidaat George W. Bush eruit zag. Vanuit mijn logeerplek in Denton reed ik meerdere malen naar Dallas.
Op het televisie nieuws werd continu verslag gedaan van de 110 Fahrenheit die gehaald zou worden die dag. Er zou een record gaan sneuvelen.

In mijn digitaal archief vond ik 2 Kennedy gerelateerde afdrukken. 9 September 2000. Toeristen die een dagje uit zijn en de plek des onheils bezoeken.

Vanochtend ben ik in de kelder op zoek gegaan naar de map met alle negatieven van dat jaar. Op Dealey Plaza heb ik precies 17 opnames gemaakt.

Dat was alles.

Contact-sheet-Dealey-Plaza-Dallas-2000

Tegenwoordig zou ik een week uittrekken om foto’s te kunnen maken over een plek als deze. Maar toen en zeker nu is 43 graden Celcius geen temperatuur waar ik me in kan begeven. Helaas!

Misschien is dit bliksem bezoek op Dealey Plaza wel de trigger geweest voor de onderwerpen waar ik me later op ben gaan concentreren.
Het dark tourism zoals de Stereophonics dat al zongen.