Nederland, Bingelrade, 21-02-2009 CV de Keescheknup Bengelder Carnavals optocht in Bingelrade. Man met hond groet de prins. PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Hondje

Uit de serie 'ingezonden brieven' LS, In de NRC van 22.02 staat een foto van een meneer die met een hondje loopt. Wat is dat voor een hondje.? Mvrgr,
Nederland, Utrecht, 31-10-2013 Gé Reinders zingt een lied naar een gedicht van Ted van Lieshout voor NCRV ‘Schepper & Co in het land’ in de Kytopia studio . PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Gé Reinders in Schepper & Co in het land

Sinds 2010 werk ik aan een uitgebreid document over de zanger Gé Reinders. Ooit gaan Gé en ik iets met de foto’s doen, maar tot die tijd probeer ik Gé veel mogelijk te volgen.
Kiev schoolbus by Roger Cremers

Over taal en spreken in Kiev

Vanaf Borispol airport naar mijn hotel spreken Sergey - de chauffeur - en ik in half Engels en Russisch. Sergey vraagt me "Tourist or work?". Sergey zegt me "beautiful woman easy, good woman difficult!"
Volgograd

Wachten en wachten in Volgograd

Na een drukke en productieve eerste week staat de tweede week tijdens mijn verblijf hier in het teken van wachten. Ik wil nog een maal richting steppe reizen om het zoeken naar slachtoffers uit de oorlog vast te leggen.

Op de steppe bij Volgograd

Vroeger op school leerde ik dat de steppe's in Rusland grote open en vooral lege vlakten waren waar alleen gras groeide en het 's zomers heet is. Deze week sta ik op zo'n steppe, ogenschijnlijk klopt de informatie van school.

Dichter des Vaderlands Anne Vegter

In 2008 werd ik gevraagd voor de VSB Poeziëprijs om alle 5 genomineerden te portretteren. De foto's zouden gebruikt worden voor de expositie in de Rode Hoed in Amsterdam en in een extra bijlage die door de Groene Amsterdammer werd gemaakt. Met een achtergronddoek en een geïmproviseerde studio reisde ik het land door om de genomineerden te fotograferen. Eén van de genomineerden was Anne Vegter. In Rotterdam bouwde ik mijn studio op in haar achterkamer (of was het haar keuken?) alwaar ik haar in de schaduwzijde van de druilerige zon fotografeerde. Van elke dichter maakte ik close portret en een portret buiten in zijn of haar omgeving In de expositie werden de 5 portretten close gebruikt.

Ronald Plasterk voor NRC Handelsblad

Onlangs portretteerde ik voor NRC Handelsblad onze minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk in zijn kantoor. Na een uurtje wachten vanwege een uitgelopen Ministerraad kon ik aan de slag, terwijl ik mijn licht nog aan het opzetten was hoorde ik achter mij een welbekende klik… en dit is wat ik zag.