Uitnodiging Opening fototentoonstelling Vieren! op 15 juli

De Mix Nederland | Koen Lenarts (1926-2009) & Roger Cremers (1972). In het kader van De Mix Nederland, waarbij historische fotocollecties inspiratiebron zijn voor hedendaagse fotografen, opent op 15 juli de tentoonstelling Vieren!
L1 De Kunst van herinneren

L1- Selfie bij Auschwitz: ‘Herdenken hoeft niet zo plechtig’

De kunst van het herdenken staat centraal bij een tentoonstelling in het gouvernement die vanaf donderdag te zien is.
RTV Maastricht - Dat kan m'n neefje ook

RTV Maastricht – Dat kan m’n neefje ook

In het kader van 75 jaar bevrijding is er in de centrale hal van Provincie Limburg een tentoonstelling genaamd 'De metamorfose van de Herinnering' te zien.
Nederland, Puth, 22-09-2018 - FOTOGRAFIE VOOR BEEKDAELEN. - Vogelzang in Puth. Dieren (paard) op het erf van kunstenaar Remie van der Linde. - PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Zuiderlucht Special Beekdaelen. Sinds 2019

Afgelopen week is de 'Special Beekdaelen. Sinds 2019.' gemaakt…
World War Two Today Exhibition - Bibliotheek Rotterdam (photo: Bouke Noorlander)

Expo: World War Two Today – Bibliotheek Rotterdam

Expositie in de Bibliotheek Rotterdam .Laat je tijdens deze expo meeslepen in de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog door winnaar van de World Press Photo en fotograaf Roger Cremers.
Nederland, Zwolle, 14-10-2017 Museum de Fundactie in Zwolle. Expositie FRÉNK VAN DER LINDEN - ONDER HOLLANDSE HELDEN Tommy Wieringa PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Expositie Onder Hollandse Helden

In de tentoonstelling Onder Hollandse helden gaan 25 journalistieke portretten van Frénk van der Linden (1957) in de Museum de Fundatie een dialoog aan met beeldende kunstportretten (schilderijen, tekeningen, foto’s)
Nederland, Biddinghuizen, 25-08-1997 Stagediver bij het lowlands festival. PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Lowlands 1997

Dit weekend vindt voor de 25e keer het 'A Campingflight to Lowlands Paradise' plaats in Biddinghuizen. In 1997 tijdens mijn stage bij NRC Handelsblad mocht ik met Lex van Rossen, een van de pioniers van de Nederlandse popfotografie, mee naar Lowlands.
Nederland, Amsterdam, 20-10-2010 Dolf Toussaint, fotograaf PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Rust zacht Dolf

Afgelopen week is 92 jarige leeftijd fotograaf Dolf Toussaint gestorven. Zo nu en dan wandelde Dolf met zijn oude Nikon onze studio binnen.
Germany, Sachsenhausen 2014 Tourists at the former site of hangings at Sachsenhausen concentration camp. Prisoners hung here for days. Their former fellow inmates had to face them during daily roll-calls. PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

T Hoogt Debat | Verder dan film: Austerlitz

Op woensdagavond 3 mei, één dag voor dodenherdenking, vertoont Filmtheater 't Hoogt in het kader van 'Verder dan Film' de documentaire Austerlitz.
Oekraine, Donetsk, 28-11-2007 De steenkolenmijn 'Trudovskaya' ten zuiden van Donetsk. Een beeld van een witte mijnwerker in de sneeuw. PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Trudovskaya standbeeld

Op mijn tweede reis naar de Donbass Oekraïne in 2007 wilde ik verder werken aan mijn steenkool project. De contacten die ik een jaar eerder had gelegd bleken verwaterd te zijn en ik moest op zoek naar nieuwe locaties en mogelijkheden om te fotografen.